******************

Fehér, édes

Jégbor - Cabernet Sauvignon (2009-es évjárat. 0,375 l)

Cabernet Sauvignonból készült, mely fagytűrő szőlőfajta. A fagy beálltával hajnali két órakor -7 oC-on szüretelhetjük, abban az esetben, ha legalább három négy napig -7 oC alatt van a hőmérséklet. Szüret után azonnal enyhe nyomással préseljük. Végeredményként harmóniájában gazdag egy kellemes ízű és illatú zamatos édes bort kapunk, melyet desszertborként ajánlunk 12 oC-on.

5000 Ft
 
Jégbor (2004-es évjárat)

Cabernet Francból illetve Cabernet Sauvignonból készült, melyek fagytűrő szőlőfajták. A fagy beálltával hajnali két órakor -7 oC-on szüretelhetjük, abban az esetben, ha legalább három négy napig -7 oC alatt van a hőmérséklet. Szüret után azonnal enyhe nyomással préseljük. Végeredményként harmóniájában gazdag egy kellemes ízű és illatú zamatos édes bort kapunk, melyet desszertborként ajánlunk 12 oC-on.


7500 Ft
 
Dolce Vita (Ómuskotály) (2007-es évjárat)

Kései szüretelésű Ottonel Muskotály szőlőből készült, édes desszertbor. Készítési eljárása hasonló a jégboréhoz. Jellemzően ezt a fajtát magas szőlőcukor tartalommal szüreteljük. Aranysárga színű, ízvilágában finom illatú és zamatú, lágy savtartalmú fehérbor.


Desszertborként ajánljuk 12 oC-on.

 

3000 Ft
 
Egri Ottonel Muskotály (2010-es évjárat)

Közepes termőképességű, korán érő, közepes mennyiségű cukrot és kevés savat tartalmaz. Általában 17 – 19 mustfokkal szüreteljük. Borainak extrakttartalma közepes, illat és zamatanyag tartalma nagy, narancsvirágra emlékeztet.


Önmagában vagy desszertborként ajánljuk 12- 14 oC-on.

1500 Ft
 


Pincészetünk |  Boraink |  Díjaink |  Galéria |  Akcióink |  Híreink |  Kapcsolat |  Partnereink