******************

Vörös, száraz

Egri Pinot Noire (2013-as évjárat)

Franciaországból származik, Burgundia és Champagne egyik fő fajtája. Közepes termőképességű, közepes mennyiségű cukrot és színanyagot, egyben sok savat tartalmaz.
Borának cukormentes extrakttartalma, illat- és zamatanyag- tartalma közepes.


Vadhúsokhoz ajánljuk  16- 18 oC-on.

1500 Ft
 
Egri Bikavér (2012-es évjáratú védett eredetű minőségi bor)

Az ősi Eged-hegy talajából táplálkozó négy-öt szőlőfajta feldolgozásából, majd házasításából tevődik össze. A Bikavér 50%-ban Kékfrankos, 20%-ban Merlot, 10%-ban Cabernet Sauvignon, 5%-ban Cabernet Franc,10%-ban Blauburger, 5%-ban Bíborkadarka házasításából áll. A bort ezután legalább másfél évig érleljük tölgyfahordóban, majd három hónapig barrique hordóban és csak ezután palackozzuk.

Alkohol tartalma jellemzően 13-14% v/v.

Színe bíbor vörös , magas extrakttartalmú, íz- és illatvilágában harmonizál.


Vad és vöröshúsokhoz ajánljuk 18-20 oC-on.

2000 Ft
 
Egri Merlot (2013-es évjárat)

Az egri Birka-dűlő déli lankáin egy szálvesszőre metszett Merlot szőlő fajtából kiváló minőségű bor került az ászokhordókba, egy éves érlelés után enyhe barriqueolást követően palackoztuk. Bora mélyvörös, telt, sajátos, zamat- és ízgazdag, fekete ribizlis, szilvás tónusú, bársonyosan savas, gyorsan fejlődő, száraz minőségi vörösbor. Az ételek és borok párosításában a merlot igen sokoldalú.

Alkoholtartalma 14% v/v.

Tengeri halakhoz, gombás ételekhez és vörös húsokhoz ajánljuk 18-20 oC-on.

2000 Ft
 
Egri Cabernet Sauvignon- Cabertnet Franc (2014-es évjárat)

Francia származású, az egyik legelterjedtebb szőlőfajta a világon. A két cabernet fajta a főbb jellemzők alapján közel áll egymáshoz. Színe mélyvörös, cserzőanyagokban gazdag, zamata intenzív, hosszú, extrakttartalma magas. Az összeházasított borok illata málnára valamint zöldpaprika aromára emlékeztet.

Alkoholtartalma 13 %v/v


Magyaros ételekhez ajánljuk 16-18 °C-ra hutve.

2000 Ft
 
Kékfrankos (2013-es évjárat)

Cukortartalmuk közepes, savtartalmuk közepesnél nagyobb, extrakttartalmuk közepes.
Mélyvörös színű, csersavdús, zamatokban gazdag, markáns vörösbor.
Ideális kísérője vad és marhahúsból készült ételeknek.

Fogyasztását 16-18 °C-ra hűtve ajánljuk.

1500 Ft
 
Syrah (2014-es évjárat)

A Syrah egy francia szőlőfajta, amely az Észak-Rhone völgyből származik. Kifejezetten testes bort adó szőlőfajta, jellegzetes illat és íz jegye a feketebors.

2000 Ft
 
Cabernet Franc (2010-es évjárat)

A Cabernet Franc illata nem olyan intenzíven fűszeres, mint a Sauvignoné, viszont jó évjáratban hallatlan íz mélységet ér el. Illata szederre, zamata kökény-erdei szamóca-szilva illatokra vezethető vissza.

1500 Ft
 


Pincészetünk |  Boraink |  Díjaink |  Galéria |  Akcióink |  Híreink |  Kapcsolat |  Partnereink