PINCÉSZETÜNKRŐL

1997-ben kezdtük a vállalkozásunkat, bár a családunk három generációra visszamenőleg gazdálkodik 10 hektár szőlőterületen. Dédnagyapáink a kiváló talajú „Mész-hegyen” kezdték, majd az „Eged-hegyen” folytatták, melyeknek tápláló talajai a legjobb minőségű boralapokat biztosították. További szőlőterületeink többek közt a „Birka-dűlőben” találhatók.

Specialitásunk a hamarosan kapható Carbernet-Francból készült jégborunk 2016-os évjárata.

A Szépasszony-völgyben található 40 férőhelyes pincében, és az ahhoz csatlakozó szintén 40 férőhelyes teraszú 4-es pincében szívélyes vendégszeretettel várjuk  kedves vendégeinket. A pince 80 méter hosszú, több szakaszból álló riolit-tufába vájt rendszer, melyet gépi, majd kézi erővel valósítottunk meg. Hangulatos pincénkben nyáron kellemesen hűvös, télen a kandalló melege várja vendégeinket, melynek légkörében jólesik egy-két pohár bor elfogyasztása. A borok mellé borkorcsolyaként zsírosdeszkát és pogácsát tudunk kínálni.

A Szépasszony-völgy felső részén található a feldolgozó pincénk, amelynek technológiája biztosítja a minőségi borok előállítását.

Vörös boroknál általában 10-14 napig hagyjuk a héjon ázni a bogyószemeket, hogy megfelelő színanyagot nyerjünk ki a léből, majd ászokhordókban, vagy tölgyfahordókban érleljük a borokat. Egyes fajtákat ezután barrique hordókban érlelünk tovább a még finomabb íz kiválása érdekében.

Fehér boroknál bogyózás után azonnal préseljük, majd fajélesztős beoltással, irányított erjesztéssel készítjük. Illatos szőlőfajtáknál, mint például az Ottonel  Muskotály, pár órahosszát héjon áztatjuk, majd ezután préseljük az intenzívebb illatanyag kinyerése végett.

Rosé borokat Cabernet Savignon, Merlot és Kékfrankos szőlőfajtákból készítünk. Hasonlóan, mint a fehérboroknál, bogyózás után egy-két órát a héjon áztatjuk, hogy egy világos hagymahéjszínt kapjunk. Ezután préseljük, majd fajélesztős beoltás után kierjesztjük. Ezáltal egy friss, üde, harmóniájában gazdag nedűt kapunk.

 

RÉGMÚLT IDŐK

 

szulok.jpg

Szüleink, nagyszüleink

 

 

beolvasas.jpg

Szüleink, nagyszüleink 2.Pincészetünk |  Boraink |  Díjaink |  Galéria |  Akcióink |  Híreink |  Kapcsolat |  Partnereink